X
Menu

KULTURA PONIŽEVANJA

ciljna skupina: učenke_ci zadnje triade osnovne šole, dijaki_nje
trajanje: 90 minut
opis: Udeleženke_ci bodo razmišljle_i o pogostosti vrstniškega nasilja in nasilja na spletu ter o njegovih vzrokih in posledicah. Spoznale_i se bodo z različimi načini reagiranja na nasilje in razmislile_i, kaj lahko same_i naredijo, če so priča vrstniškemu nasilju.Delavnico Kultura poniževanja običajno izvajamo v kombinaciji z otvoritvijo razstave umetniških del mladih LGBTIQ+ oseb, ki so doživele vrstniško nasilje. Otvoritev spremlja osebna zgodba mlade LGBTIQ+ osebe z izkušnjo vrstniškega nasilja.

Tako delavnica kot razstava sta na voljo tudi samostojno.

Na voljo sta sledeči razstavi:

  • Razstava KULTURA PONIŽEVANJA

    opis: Razstava vključuje artivistične plakate, ki so dela umetnikov in aktivistov Daniela Arzole in Antonija Karadzoskega. Dela neposredno naslavljajo njuno izkušnjo z vrstniškim nasiljem na podlagi spolne usmerjenosti.

  • Razstava PRESEGANJE KULTURE PONIŽEVANJA

    opis: Razstava vključuje raznovrstna umetniška dela mladih oseb z izkušnjo vrstniškega nasilja na podlagi njihove spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Fotografije, ilustracije, stripi in pesmi nastajajo v sklopu delavnic Preseganje kulture poniževanja, ki mlade opolnomočijo za umetniško izražanje svoje izkušnje.